Крабовий салат і інші рецепти з краба

М’ясо краба має значно вищу харчову цінність, ніж м’ясо наземних тварин і риб. Воно також володіє нкекоторимі профілактичними і лечебнимісвойствамі. У м’ясі краба міститься багато білків, вітаміни Е, В12, цинк і інші мікроелементи.

Салати з краба

На салати з крабів йде готове крабове м’ясо. Якщо м’ясо виймається з сирих крабів, то його треба відварити. Крабове мясоїз консервів можна використовувати без додаткової обробки, якщо вказано, що продукт готовий.

Рецепт: Салат з крабів з свіжим перцем і селерою

Інгредієнти: 2 чашки готового крабового м’яса, 1 чашка нарізаної селери, чверть чашки подрібненого свіжого зеленого або червоного перцю, 1 чайна ложка соліїлі на смак, чверть чайної ложки чорного перцю, 1 столова ложка свіжовичавленого лимонного соку, 3 їдалень ложки майонезу, зелень і шматочки авокадодля сервіровки.
Приготування.
Змішайте м’ясо крабів з нарізаною селерою, подрібненим свіжим перцем, злитиму, чорним перцем, лимонним соком і майонезом. Зверху покладете зелень з кусочкаміавокадо.

Рецепт: В’єтнамський салат з крабів (на 6 чоловік)

Інгредієнти (перша частина): 125 гр. тонкої або середньої рисової локшини, розм’якшеної протягом 5-ти хвилин в каструлі з ськіпяченой водою (потім з локшини винна стечьвода і після цього її ще треба промити і знов дати стекти воді), 300 гр готового крабового м’яса, 300 гр огірка дрібними шматочками, 150 гр редиски натертого полосками,75 гр арахісу, підсмаженого до золотистого кольору (потім з нього зчистити шкірку і подрібнити), 2 їдалень ложки подрібненого коріандру.
Інгредієнти (друга частина): 50 гр цукру або більше, на смак, 50 гр рибного соусу, 50 гр свіжовичавленого лимонного соку, 1-2 маленьких перчика чилі без семяні дрібно порізаного, 2 зубки потертого часнику, 2 чайних ложки потертого імбиру.
Приготування.
Покладіть в миску всі інгредієнти другої частини і змішайте. Додайте підготовлену як вказано вище рисову локшину, закрийте миску кришкою і потрясіть. Добавьтекорічневоє крабове м’ясо, огірок і редиску і знов потрясіть. Покладете на блюдо сервіровки.
Зверху посипте білим крабовим м’ясом, підсмаженим арахісом і подрібненим коріандром. Пригощайте.

Свинина з крабами (теж в’єтнамський рецепт)

Інгредієнти: декілька пір’я зеленого лука, 2 сухих перчиків чилі, 300 гр свинячої вирізки, 150 гр свинячої печінки, 150 гр втеч бамбука, 2 стіл. ложкирастітельного масла, 250 гр м’яса крабів, 1 чайна ложка соли, щіпка білого перцю, 2 помідори, 1 чайна ложка кукурудзяної муки, 1/2 стіл. ложки рибного соусаниок мам, 1 чайна ложка креветочной пасти, 1/2 стіл. ложки подрібненого коріандру або петрушки.


0 Відгуків на “Крабовий салат і інші рецепти з краба”


  1. Немає коментарів

Залишити відгук